De Cast

Roos Winkel - ZUSTER KLIVIA

 

Opleiding: Mijn naam is Roos Winkel en ik volg de PABO op de HAN in Nijmegen. Ik studeer dus om basisschooljuf te worden, dit is al van kinds af aan mijn droombaan en ik ben erg blij dat ik nu eindelijk ben begonnen aan de opleiding. Ik heb het hier ook erg naar mijn zin, zeker wanneer ik stage loop voel ik me helemaal op mijn plek. Theater: Dit is alweer mijn tiende jaar dat ik bezig ben met theater. Voorheen volgde ik lessen bij een theaterschool in Gennep. In Gennep heb ik Stijn Linders leren kennen en we zijn samen naar Étoile overgestapt! Wat is het een enorme eer dat ik dit jaar Zuster Klivia mag spelen! Ik ben groot fan van Ja Zuster, Nee Zuster en kan alle liedjes luidkeels meezingen. Toen ik hoorde dat we dit jaar Ja Zuster, Nee Zuster gingen spelen, was ik super blij! Ik ging gelijk aan de slag met de rol van Klivia en heb zo mijn eigen draai aan dit prachtige personage gegeven. Geniet van de musical! Overig: Mijn eerste uitvoering bij Étoile was de kleine zeemeermin. Bij Étoile ging alles een stuk professioneler dan in Gennep dus ik ben hier nooit meer weggegaan. Vorig jaar heb ik met veel plezier de rol van Noah gespeeld in de musical Plan B! Het jaar daarvoor speelde ik Wendy in de musical Nooitgedachtland, waaraan ik ook onvergetelijke herinneringen heb overgehouden. 


Anoek Reintjes - JET

 

Opleiding: Mijn naam is Anoek Reintjes. De afgelopen 3 jaar ben ik op school veel bezig geweest met vormgeving en fotografie. Ik hoop dat ik in de toekomst veel tijd kan besteden aan het maken van theater of film, welke richting dat precies wordt weet ik nog niet. Want alles wat met verhalen vertellen en mensen een gevoel meegeven te maken heeft vind ik ontzettend mooi om te doen! Theater: In 2007 ben ik begonnen met de musicallessen bij Étoile. In 2008 stond ik voor het eerst op het podium met de voorstelling Minoes. Ik speelde de rol van de verwaande poes Jasmijn. In 2012 nam ik een korte tussenstop, maar al snel kwam ik erachter dat ik het acteren echt niet kon missen. In 2016 heb ik auditie gedaan voor de productiegroep en speelde ik de rol van Vivienne in BLOND! de musical. Dit jaar speel ik Jet, een rol waar ik heel erg veel energie van krijg. 


Gido Schonenberg - GERRIT

 

 

Opleiding: Mijn naam is Gido Schonenberg, ik ben zeventien jaar en ik studeer pedagogiek aan de HAN in Nijmegen. Naast mijn studie heb ik gelukkig nog tijd om bezig te zijn met musical en dit doe ik met erg veel plezier! Theater: 4,5 jaar geleden kreeg ik van Roos Winkel te horen dat ze op musicalles zat bij Étoile en dat leek mij ook erg leuk om te doen. Mijn eerste jaar speelde ik mee in ‘Er was eens’ de musical. Hierin speelde ik de rol van de Baron. Twee jaar geleden mocht ik in ‘Nooitgedachtland’ de musical, de rol van Peter Pan spelen en dat was een supermooie ervaring! Afgelopen jaar mocht ik de koorbal Gijsbert-Jan spelen in ‘Plan B!’ de musical. Dit jaar mag ik de rol van Gerrit spelen en ik hoop jullie allemaal te zien op 2 Juni! Overig: Naast mijn studie werk ik ook bij een kind-/jongerencoach waar ik het enorm naar mijn zin heb!


Yvon Nielen- MEVROUW BOORDEVOL

 

Opleiding: Mijn naam is Yvon Nielen en ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding dramatherapie aan de HAN in Nijmegen. Theater: Ik volg nu al heel wat jaren les bij Étoile. De eerste musical waar ik in speelde was: “Diep in de zee”. Dit is al mijn achtste jaar bij Étoile en het vierde jaar dat ik in het productieteam zit. De eerste musical die ik deed in het productieteam was: “Er was eens”. Overig: Ik zit ook bij een theatergroep in Nijmegen, waarbij ik ook in een aantal voorstellingen heb gespeeld. Ik heb in een voorstelling gespeeld waarbij het publiek een moord moest oplossen door aan de acteurs vragen te stellen. Daarnaast heb ik in “Voorjaarsontwaken” gespeeld. Ook heb ik meegespeeld met de voorstelling “Vertel nog eens over De Oorlog”. Dit is een voorstelling gemaakt aan de hand van gesprekken met mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Op dit moment ben ik bezig met het leren bespelen van ukelele en gitaar. In mijn vrije tijd vind ik het ook leuk om kleding te maken. Dat doe ik al een aantal jaar.


Zenzi Tebarts - INGENIEUR

 

Opleiding: Mijn naam is Zenzi Tebarts. Ik ben 19 jaar en ik kom uit Boxmeer. In 2017 ben ik geslaagd voor de Havo aan het Elzendaalcollege in Boxmeer. Vorig jaar ben ik gestopt met de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, omdat ik merkte dat dat toch niet was wat ik wilde. Dit jaar heb ik besloten een tussenjaar te nemen en werk ik bij Het Kantongerecht in Boxmeer. Theater: Ik volg al vanaf 2008 musicallessen bij Étoile. In deze periode heb ik de laatste 4 jaar met veel plezier in het productieteam gezeten. Mijn eerste musical was Momo en de tijdspaarders en vorig jaar was ik met mijn gitaar te bewonderen als Billie in Plan B. Overig: Ik heb in 2014 en 2015 zanglessen bij Leonie Wintjes gevolgd.


Indy Jenniskens - BERTA


Opleiding: Mijn naam is Indy Jenniskens en ik zit nu in 3 VWO. Zodra ik mijn diploma heb gehaald ga ik waarschijnlijk de PABO doen. Theater: Bij ons op school (Metameer Boxmeer) is er veel ruimte voor creatieve ontwikkeling en daar maak ik dan ook veel gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan een open podium. Hier heb ik al meerdere keren aan meegedaan. Ik volg al zes jaar musicallessen bij Étoile. Ik heb vroeger ook toneellessen gevolgd, maar ik wilde ook graag wat meer met zang & dans gaan doen. Zo ben ik uiteindelijk bij Étoile terecht gekomen. Dit is mijn tweede voorstelling in productiegroep Highlights. Overig: In de voorstelling speel ik Berta. Berta is één van de bewoners in het rusthuis van Klivia. Ze houd heel erg van eten en is een beetje lomp. Ik vind het een leuke uitdaging, omdat ik vaak rollen kies die fysiek heel druk zijn. Nu moet ik het dus op een hele andere manier overbrengen. Daar moet ik een beetje naar zoeken, maar het wordt super leuk. Stilspel komt veel aanbod in de voorstelling en dat vind ik een leuke uitdaging. Blijven acteren en het verhaal lopend houden, maar niet te veel opvallen. Veel plezier tijdens de voorstelling!


Famke van der Weyde - ANNIE

 

Opleiding: Mijn naam is Famke van der Weyde en ik ben 17 jaar en woon in Sint Anthonis. Ik zit nu in 5VWO op het Elzendaalcollege in Boxmeer en ik hoop over een jaar mijn vervolgstudie te kunnen doen. Theater: Ik volg al zeven jaar musicallessen bij Étoile en ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin! Ik heb via Étoile veel leuke mensen leren kennen en de lessen zijn altijd erg gezellig. Dit is mijn eerste jaar in de productiegroep van Étoile en ik ben de enige ‘nieuweling’ in deze groep. Ik vind het best een beetje spannend allemaal, maar ik weet zeker dat het een hele leuke voorstelling gaat worden. Overig: Ik heb met veel plezier aan deze voorstelling gewerkt en ik hoop dat iedereen er van gaat genieten. Graag tot ziens tijdens de voorstellingen op 2 juni in het Weijertheater in Boxmeer!


Daphne Croese - Ensemble / DE KNEU

 

 

Opleiding: Mijn naam is Daphne Croese, ik ben 18 jaar en tweedejaars studente aan de PABO op de HAN in Nijmegen. Ik loop stage op basisschool de Peppels, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb! Theater: Ik ben in 2006 begonnen in de twinkelgroep van Étoile. Inmiddels is dit dus alweer mijn dertiende jaar bij Étoile, waarvan ik al vijf jaar in het productieteam zit. Ik ga nog steeds met veel plezier naar de musicallessen! Tijdens mijn opleiding doe ik ook veel met theater, zo geef ik bijvoorbeeld regelmatig een dramales aan mijn stageklas en ben ik van plan om volgend jaar de minor drama en theater te gaan volgen. Overig: Naast musical vind ik presenteren ook heel leuk. Mijn stem kun je herkennen van het promotiefilmpje van het Elzendaalcollege en misschien hebben jullie mij ook gehoord op radio 538, waar ik op 6 december samen met Henk Blok het nieuws heb mogen presenteren.


Stijn Linders - Ensemble / OPA / DIRK

 

Opleiding: Mijn naam is Stijn Linders en ik ben 17 jaar. Op dit moment studeer ik HBO communicatie (Evenementen & Entertainment) in Tilburg. Naast mijn opleiding volg ik ook privé-zanglessen en muziektheorieles bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier hoop ik dan ook in de komende jaren in te stromen in de richting van Muziektheater. Op dit moment doe ik nog auditie voor het komende studiejaar bij Codarts Rotterdam en Fontys Tilburg. Onlangs ben ik al aangenomen bij de Nederlandse Musical Academie in Arnhem, maar mijn droom is nog steeds om HBO-muziektheater te studeren. Theater: Zingen, dansen en acteren doe ik met veel plezier en in 'Ja zuster, nee zuster’ kan ik deze drie disciplines goed combineren. Naast mijn ensemblerol speel ik ook de rol van ‘Opa’ en de rol van ‘Dirk’. Overig: Ook help ik Leonie met de organisatie en communicatie rondom de voorstellingen en het musicalkamp. Ik treed ook vaak op als duo met Indy van Haren bij diverse gelegenheden en ben acteur bij Empire Entertainment in de voorstelling 'Dotje & Snotje'. Ik zie jullie graag op 2 juni in het Weijertheater in Boxmeer!


Indy van Haren - Ensemble / NOTARIS

 

Opleiding: Mijn naam is Indy van Haren en ik ben 16 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik de MAVO afgerond op het Merletcollege in Mill. Nu zit ik in 4 HAVO op het Merletcollege in Grave. Theater: Na een aantal jaar zangles te hebben gevolgd bij Anneke Michiels en gezongen te hebben bij een band was ik één van de kinderen die mee mocht spelen met de musical “Pinokkio” in het Efteling Theater. Mijn interesse voor musical is daar alleen maar groter geworden dus besloot ik twee jaar geleden auditie te doen voor de productiegroep van Étoile. Ik werd gelukkig aangenomen en mocht de rol van “Elle Woods” in BLOND! De musical spelen. Het was een druk jaar, maar ik heb heel veel geleerd. Televisie: Bij AvroTros speelde ik afgelopen seizoen “Manouk” in de scripted-reality serie “de Eindmusical”. Een serie van acht afleveringen waarin een groep 8 een prijs wint om een eindmusical in te studeren onder leiding van gerenommeerde namen uit de musical wereld zoals Maurice Wijnen, Patrick Martens en Caroline Brouwer (regisseur “the Bodyguard” e.d.). En heel erg leuk is dat deze serie in 2018 de Gouden Stuiver heeft gewonnen voor beste jeugdprogramma. Overig: Ik zing ook regelmatig op bruiloften, braderieën en koopzondagen, ik speel Dotje in de kindervoorstelling ‘Dotje & Snotje’ van Empire Entertainment en ik treed regelmatig op met Stijn Linders. 


Tessa Jansen - Ensemble / AMALIA


Opleiding: Mijn naam is Tessa Jansen en ik ben zeventien jaar. Ik zit nu in mijn examenjaar HAVO op Elzendaalcollege in Boxmeer. Volgend jaar ga ik de opleiding pedagogiek volgen op de HAN in Nijmegen. Theater: Dit is mijn zevende jaar bij musicalschool Étoile waarvan ik vier jaar in het productieteam heb gezeten. Via een vriendin ben ik bij Étoile terecht gekomen en wat ben ik blij dat ik er nog steeds zit! Verder doe ik soms opdrachten voor Empire Entertainment en heb ik zanglessen bij Leonie Wintjes gevolgd. Ook heb ik heel lang dansles gehad. Overig: We hebben allemaal heel erg ons best gedaan om iets moois neer te kunnen zetten vandaag. Ik ben trots op onze groep en de docenten!


Yvette van der Aa - Ensemble / HOOFD

Opleiding: Mijn naam is Yvette van der Aa, ik ben 19 jaar en woon in Boxmeer. Ik ben eerstejaars student aan de PABO de Kempel in Helmond. Theater: Ik zit al vanaf mijn zesde bij musicalschool Étoile en heb dus al in heel wat musicals gespeeld. Je kunt me misschien nog herkennen als Ariël uit de voorstelling ‘Diep in de zee’ of als Baloe de beer in de voorstelling ‘In de Jungle’. Overig: Ook heb ik zanglessen gevolgd bij Leonie Wintjes, waarmee ik ook al een aantal keer heb mogen optreden tijdens de koopzondagen in Boxmeer.


Robbert Bijnen- MENEER BOORDEVOL

Musicalschool Étoile

De Weijer

Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer

 

Contact

Email leonie@musicalschooletoile.nl

Telefoon 06 45370212