Personages

Pleun Dirks - DOKTER DOLITTLE

 

Opleiding: Ik ben Pleun Dirks en ik ben 15 jaar. Ik woon in Cuijk en zit op school in Nijmegen, in het vijfde jaar van het stedelijk gymnasium. Ik moet me nu gaan oriënteren op vervolgopleidingen, maar ik heb nog geen duidelijke keuze gemaakt. Misschien wil ik wel naar een theaterschool! Of biologie studeren, dat kan ook. Theater: Ik mag dit jaar de rol van Dokter Dolittle vertolken! Hij is voor de gelegenheid even een vrouw geworden, dat maakt het voor mij wat handiger. Dolittle is een excentriekeling die er op jonge leeftijd achter kwam dat ze een wel héél bijzondere gave had: ze kan met dieren praten. Helaas wordt ze hiermee gepest en ze onderdrukt het, zodat ze opgroeit als een normale vrouw. Als ze op een dag echter het leven redt van een overboord geslagen matroos komt haar geheim toch boven water en dan heb je de poppen aan het dansen. Ik ben persoonlijk erg te spreken over de keuzes die gemaakt zijn aangaande het decor. Alle decorstukken zijn wit met zwarte omlijning, als in een strip. Dit zorgt ervoor dat de kleuren van de kostuums extra worden benadrukt en het maakt de voorstelling interessanter om naar te kijken, ijkt me. Overig: Volgens mij volg ik nu al zeven jaar musicallessen bij Étoile. En ik vind de lessen nog steeds leuk! Dit is mijn eerste jaar in één van de productieteams van Étoile, en we gaan nu meer in op bijvoorbeeld spelverdieping dan voorheen in de gewone lesgroepen. Ik vind het heel leuk!

 


Demi Vriezekolk - KAT

Opleiding: Mijn naam is Demi Vriezekolk en ik ben 13 jaar. Ik zit in de brugklas van het Kandinsky College in Nijmegen op vwo tweetalig. Samen met m’n moeder en broer woon ik in Middelaar. Met mijn vriendinnen chillen en samen carnaval vieren vind ik super leuk. Ook zit ik bij de dansgarde, waarmee ik vaak moet optreden tijdens de carnavalsperiode. Vaak als ik thuis op de bank tv zit te kijken pak ik mijn haaknaald erbij, want dat is ook een van mijn hobby’s. Theater: In de voorstelling speel ik samen met Nienke een komisch katten duo. De kat die ik speel is erg lui. Ik vind het een hele leuke rol, want het is heel leuk om een dier te mogen spelen. Het is wel een uitdaging om de hele tijd op m’n knieën te blijven zitten. De leukste scène uit de musical vind ik wanneer alle dieren bij dokter Dollitle in huis zitten en dat Dolittle dan helemaal doordraait. De liedjes zijn ook heel vrolijk en ik word er blij van! Overig: Dit is mijn eerste jaar bij Étoile, maar ik heb wel al een aantal musicallessen bij een andere musicalschool gevolgd. Ik kom iedere week met veel plezier naar de lessen, want de lessen zijn super gezellig en afwisselend!


Fleur Kempen - KAT

 

Opleiding: Ik ben Fleur Kempen en ik ben 13 jaar. Ik woon in Rijkevoort en ik zit op Metameer Jenaplan in Boxmeer. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen, acteren en volleyballen! Ook vind ik het leuk om te handletteren en om af te spreken met mijn vrienden en vriendinnen! Theater: Ik mag in de voorstelling één van de katten spelen. Hier ben ik echt super blij mee! In het begin moest ik er wel een beetje aan wennen, maar nu vind ik het echt heel leuk! Ik dacht dat het heel makkelijk zou zijn om een kat te spelen, maar dat viel toch best een beetje tegen. Je moet namelijk de moves van een kat onder de knie zien te krijgen. Maar als je het eenmaal door hebt dan is het echt super leuk om te doen! Ook dit jaar is het weer een super leuke en vrolijke musical geworden! Ik vind het een eer dat ik dit jaar één van de personages mag spelen! Overig: Dit is alweer mijn derde jaar bij Étoile en de lessen zijn echt super leuk! Je danst, zingt, acteert en je maakt lol met de andere kinderen in je groep. Echt iedere week is het weer een feest om naar de lessen te gaan!

 


Sanne Wijers - DOKTER NOA

 

Opleiding: Ik ben Sanne Wijers en ik ben 14 jaar en woon in Boxmeer. Ik zit op Metameer Boxmeer in het tweede leerjaar. Ook ben ik lid van de Sambeekse harmonie (Semper Unitas Sambeek). Hier speel ik hobo in het opleidingsorkest. Wat ik later het liefste zou willen worden weet ik nog niet helemaal zeker, ik twijfel tussen actrice of iets in een laboratorium. Theater: In de voorstelling speel ik Dokter Noa. Dokter Noa is een beroemde natuurwetenschapster en ze weet veel over dieren en de natuur. Ze helpt dokter Dolittle met haar missie op het eiland Bakerboekeroeloe. Overig: Ik volg nu al vier jaar musicallessen bij musicalschool Étoile en ik vind de lessen altijd heel gezellig en leuk. Het is leuk dat de disciplines dans, zang en drama wekelijks worden afgewisseld.

 


Tuur Langen - BERNARD DE VLINDER / MARKTKOOPMAN / MEESTER / DOMINEE

 
Opleiding: Mijn naam is Tuur Langen. Ik ben 15 jaar en woon in Boxmeer. Ik zit in de vierde klas van Metameer in Stevensbeek. Ik ben graag creatief bezig en kan goed tekenen. Ik luister iedere dag muziek, het liefst naar Ariana Grande. Ik heb een bijbaantje bij het Kantongerecht in Boxmeer, daar doe ik de afwas. Theater: Bij alles wat ik doe ben ik aan het zingen of dansen en heb ik een grote lach op mijn gezicht. In de voorstelling mag ik Bernard de vlinder spelen, hij is een zeer zeldzame vlinder. In de musical wordt hij verliefd op Chantal de vlinder. Ik vind het een leuke rol, want ik heb nog nooit een personage mogen spelen die verliefd wordt gedurende de voorstelling. Ook speel ik de marktkoopman, meester en dominee. Het is leuk om verschillende rollen te spelen, want dan kan ik me steeds weer in een ander personage inleven. Overig: Ik zit nu al zeven jaar op musicalles bij Étoile en ik vind het nog steeds geweldig! De lessen zijn gezellig en het is ieder jaar weer spannend om de voorstellingen te spelen. Ik heb in de afgelopen zeven jaar veel geleerd en ik heb erg leuke herinneringen aan de lessen en voorstellingen overgehouden. Ik kan me mijn eerste zinnetjes nog steeds herinneren.


Sanne Vekemans - CHANTAL DE VLINDER

 

Opleiding: Mijn naam is Sanne Vekemans, ik ben 14 jaar en mijn hobby’s zijn dansen en toneel spelen. Ik woon in Boxmeer en ik zit op Metameer Boxmeer op school. Later wil ik graag juffrouw worden op een basisschool. Theater: Ik speel de rol van Chantal de Vlinder. Chantal is heel ijdel, een erg leuk typetje om te spelen. Ik vind haar komisch en ben blij met mijn rol! Overig: Dansen vind ik het aller leukste om te doen. Ik hou van dansen en daarom vind ik het altijd leuk als we weer mogen dansen bij Étoile. Dit jaar is mijn zesde jaar bij Étoile. Ik ga nog steeds iedere keer met heel veel plezier naar de lessen. Dus dit is zeker niet mijn laatste jaar.


Kes Miggiels - DORA DOLITTLE

 
Opleiding: Mijn naam is Kes Miggiels en ik ben 15 jaar en woon in Mook. Ik zit nu in de derde klas op het SSGN in Nijmegen. Ik vind dit een leuke school, omdat er veel aandacht wordt besteed aan creatieve activiteiten zoals acteren en zingen. Mijn hobby’s zijn lezen, tekenen, films kijken en zingen. Naast de musicallessen bij Étoile volg ik privé zanglessen. Later wil ik graag actrice of musicalster worden! Theater: In de voorstelling mag ik de rol van Dora Dolittle spelen. Ik vind dat de rol goed bij me best en ben heel blij met deze rol! Super leuk dat ik twee nummers mag zingen met Amber. Amber speelt mijn zusje tijdens de voorstelling. Samen zijn wij de dochters van meneer en mevrouw Dolittle. Overig: Ik vind de repetities voorafgaand aan de voorstellingen altijd erg gezellig en ik heb heel veel zin in de voorstellingen! Normaal gesproken draag ik geen make-up, maar tijdens de voorstelling uiteraard wel. Het is ieder seizoen weer genieten om ook de scènes van de andere groepen te mogen bewonderen


Tomas Schiks - MENEER DOLITTLE

 

Opleiding: Mijn naam is Tomas Schiks en ik ben 15 jaar. Ik woon in Linden en ik zit in Boxmeer (Metameer) op school. Mijn allergrootste hobby is musical! Theater: Ik mag tijdens de voorstelling Michiel Dolittle spelen. Michiel is de man van Ellis Dolittle. Samen hebben ze twee dochters. Hij vind het eigenlijk maar niks dat zijn vrouw zoveel van huis is voor haar werk. Ik vind het leuk dat er zoveel dieren in de voorstelling zitten. Overig: Dit is alweer mijn zevende jaar bij Étoile. De lessen zijn leuk en we leren veel. Ook hebben we een gezellige groep!


Iris Janssen - KAT

 

Opleiding: Ik ben Iris Janssen, ik ben 16 jaar en mijn hobby’s zijn musical, korfbal en tekenen. Ik woon in Gennep en ik zit op metameer in Boxmeer op school. Ik zit dit jaar in mijn examenjaar, maar ik heb nog geen idee wat ik later wil worden. Theater: In de voorstelling speel ik één van de katten in het gesticht. Ik vind dit een leuke en uitdagende rol, omdat je je echt moet gedragen en bewegen als een kat en dat is leuk! Mijn favoriete scène uit de voorstelling is de scène met de vlinders. Overig: Ik volg nu al drie jaar musicallessen bij Étoile en ik vind de lessen altijd heel leuk en gezellig.


Destiny Kuilenburg - SCHOOLHOOFD / MEVROUW ALBERS

 

Opleiding: Mijn naam is Destiny Kuilenburg en ik ben 14 jaar. Ik zit in Stevensbeek (Metameer) op school. Ik volg al heel lang musicallessen bij Étoile en zing bij hartkoor in Boxmeer. Ook zwem ik graag en wil ik later graag zwemjuffrouw worden. Theater: Ik volg al tien jaar musicallessen bij Étoile en het waren 10 geweldige jaren. In de voorstelling speel ik de rol van schoolhoofd en mevrouw Albers. ik vind deze rollen super leuk. Ik vind de personages heel goed bij me passen. Overig: Ik vind alles leuk aan deze musical en ik kan niet wachten om weer in de schouwburg te staan!

 


Floor Janssen - MEVROUW KRAB

 

Opleiding: Ik ben Floor Janssen en ben 12 jaar en mijn hobby’s zijn zingen, acteren en tekenen. Ik woon in Gennep en ga naar school op Metameer Boxmeer. Theater: In de voorstelling speel ik mevrouw Krabs, het reismaatje van dokter Dolittle. Ik vind het een hele leuke rol, omdat ik het een uitdaging vind om een keer iets anders te spelen dan een mens. Ik vind het deel waarin Dolittle in een instelling komt het leukste gedeelte uit de musical. Overig: Ik volg nu 1,5 jaar musicallessen bij Étoile en vind het hier super leuk! De musicallessen bestaan uit de drie disciplines; zang, dans en toneel. Ik vind de toneellessen het leukst!


Amber Graat - MARA DOLITTLE

 

Opleiding: Mijn naam is Amber Graat en ik ben 13 jaar. Ik speel piano en gitaar. Ook speel ik graag volleybal op maandag, woensdag en zaterdag. Ik woon in Sint Anthonis en ik zit in de brugklas van het Elzendaalcollege in Boxmeer. Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden. Theater: In de voorstelling mag ik Mara Dolittle, één van de dochters van Dolittle spelen. Mara is het zusje van Dora Dolittle en ze kan heel nieuwsgierig zijn. Ik ben erg blij met deze rol en vind dat de rol goed bij me past. Overig: Ik volg nu in totaal al drie jaar musicallessen bij Étoile. De lessen zijn super gezellig! In het begin kende ik nog helemaal niemand uit mijn groep, maar nu gelukkig wel!

 

Fije Bouma - DOKTER LENY

 

Opleiding: Mijn naam is Fije Bouma, ik ben 14 jaar en woon in Westerbeek. Ik zit in 3 Havo op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Mijn hobby´s zijn musical en scouting en ik ga graag naar de sportschool. Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Ik twijfel tussen toneelwetenschappen of rechten. Natuurlijk is actrice worden mijn grote droom, maar ik weet niet of dit gaat lukken. Theater: Tijdens de voorstelling speel ik dokter Leny. Dokter Leny leidt het huiskamer overleg in de inrichting. Qua karakter denk ik dat ze eigenlijk best aardig is, maar de patiënten hebben een hardere aanpak nodig. Ik ben erg blij met mijn rol, omdat ik de patiënten erg grappig vind. Verder vind ik mijn rol ook leuk, omdat haar karakter wel een beetje op die van mij lijkt. Naast het optreden op het podium verheug ik me heel erg op de momenten in de coulissen met de andere leerlingen. Ook al moeten we muisstil zijn, het is toch altijd super gezellig. We helpen elkaar om de zenuwen een beetje weg te krijgen en dat helpt voor mij echt heel erg. Overig: Ik volg nu al bijna 6 jaar musicallessen bij Étoile! Ik vind de lessen heel erg leuk en ik haal er ook erg veel energie uit. Meestal ben ik heel erg moe als ik uit school kom, maar als ik dan weer naar musicalles ben geweest kom ik met nieuwe energie thuis en wil ik het liefst nog even doorgaan.

Nienke Vloet - KAT

 
Opleiding: Mijn naam is Nienke Vloet en ik ben twaalf jaar en woon in Boxmeer. Ik zit in de brugklas van het Elzendaalcollege in Boxmeer. Ik ben altijd bezig met zingen, dansen en muziek; bij Étoile, op school, thuis en op musicalkamp. Na mijn middelbare school hoop ik dat ik word aangenomen op de Kleinkunst Academie in Amsterdam om daarna een beroemde musicalster te worden. Theater: Tijdens de voorstelling speel ik één van de katten. Het is een sluwe, nieuwsgierige kat die erg van roddelen houdt en altijd opzoek gaat naar de laatste nieuwtjes. De rol past uitstekend bij mij en ik vind het leuk om een sierlijke kat te spelen. Ik kijk nu al uit naar het kattenduet met Demi! Ten eerste ziet het kattenduet er erg leuk uit en ten tweede houd ik enorm van zingen! Ook het slotlied dat we met ons hele productieteam zingen wordt spectaculair! Overig: Dit is mijn derde jaar bij Étoile en mijn eerste jaar in het productieteam. De lessen zijn super leuk, echt een aanrader wanneer je van acteren, zingen, dansen en improviseren houdt. Tijdens de repetities op donderdagavond werken we serieus aan onze voostelling. We willen uiteraard een zo professioneel mogelijke voorstelling neerzetten voor het publiek. Naast het serieuze werk hebben we ook ontzettend veel lol met elkaar en met name tijdens de improvisatielessen lachen we samen wat af!

Nieke Wichgers- KAT

 

Opleiding: Mijn naam is Nieke Wichgers. Ik ben 15 jaar en zit op het Kandinsky College in Nijmegen. Theater: Tijdens de voorstelling speel ik Emma. Emma is het kamergenootje van Ellis Dolittle in de inrichting. Ik volg nu al zes jaar musicallessen bij Étoile en ook dit jaar is het weer een leuke musical geworden! Overig: Graag tot 19 mei in de Schouwburg in Cuijk!

 

Musicalschool Étoile

De Weijer

Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer

 

Contact

Email leonie@musicalschooletoile.nl

Telefoon 06 45370212